House of the Dragon izle
8.6
Sizin Oyunuz:
Oylama: 8.6 /10 (18)
8.5 IMDB Puanı 2 Yorum 46,044 Görüntülenme

House of the Dragon izle

"House of the Dragon", George R.R. Martin'in "A Song of Ice and Fire" roman serisinden uyarlanan ve Game of Thrones evreninde geçen yeni bir HBO dizisidir. Dizi, Targaryen hanedanının öncesi ile ilgili bir dönemi anlatmaktadır.

Dizide, Targaryen hanedanının kuruluşu ve Targaryenlar'ın Westeros'a gelişi ele alınmaktadır. Ayrıca, Targaryen hanedanının içindeki çekişmeler, taht kavgaları ve Ejderhaları kontrol etme mücadelesi de hikayenin önemli unsurlarından biridir.

Dizinin başrol oyuncuları arasında Paddy Considine (Kral Viserys Targaryen), Olivia Cooke (Alicent Hightower), Emma D'Arcy (Prenses Rhaenyra Targaryen), Matt Smith (Prens Daemon Targaryen) ve Steve Toussaint (Lord Corlys Velaryon) yer almaktadır.

"House of the Dragon", Game of Thrones hayranları tarafından büyük bir ilgiyle karşılanmıştır. Dizinin ilk sezonu 2022'de yayınlanmış ve geniş bir izleyici kitlesi tarafından beğeniyle izlenmiştir. Dizi, Game of Thrones hayranlarına daha fazla Westeros macerası sunmakta ve Game of Thrones evreninin zengin tarihine ışık tutmaktadır.

Targaryen hanedanı, boyunduruğu altında 10'dan fazla ejderha ile gücünün mutlak zirvesindedir. İmparatorlukların çoğu bu yüksekliklerden çöküyor. Targaryenler söz konusu olduğunda, yavaş düşüşleri, Kral Viserys'in kızı Rhaenyra'yı Demir Taht'ın varisi olarak adlandırarak yüzyıllık bir geleneği bozmasıyla başlar. Ancak Viserys daha sonra bir oğul babası olduğunda, Rhaenyra varisi statüsünü koruduğunda mahkeme şok olur ve bölünme tohumları diyar boyunca sürtüşme yaratır.

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    House of the Dragon

    Yayın Tarihi:

    21 Ağustos 2022

    Senaryo:

    Ryan J. Condal, George R.R. Martin

    Ödüller:

    4 ödül & 18 Adaylık.

    Yorumlar (2)